сряда, 30 септември 2015 г.

ВКУСНА БИСКВИТЕНА ТОРТА

Покрай зимнините, сладкишите останаха на заден план, но за празника (  на 28. 09. 2015 с моя съпруг направихме 29 год. заедно) реших да спретна нещо сладичко, за да ние сладък живота :)
Реших да е нещо по-бързичко ,да не се пекат блатове( пусто време все не стига)

Продукти

1  голям пакет бисквити" Закуска " + 1 малък ( добре е да са какаови за да има контраст, аз не намерих в близкия магазин)
1 кутия шоколадови бисквити ТРАЯНА или други
0,500 мл. течна сметана
200 гр заквасена сметана
1 бурканче 450 гр. карамелизирано кондензирано мляко((ДУЛСЕ ДЕ ЛЕЧЕ има го в Куфланд ако ви се вижда скъпичко може да си го приготвите сами ,рецептата е тук
0,200 мл. прясно мляко за напояване на бисквитите

Начин на приготвяне
Разбийте течната сметана на пухкав крем ,добавяйте по-малко  от кондензираното карамелизираното мляко  и разбъркайте леко  с шпатула до пълното му поемане. Добавете и заквасената сметана. Бъркайте нежно до пълно хомогенизиране на крема.
В форма за торта със свалящ се ринг ( кръгла или правоъгълна) наредете първият ред бисквити Закуска като ги потапяте в прясното мляко .Празните места във кръглата форма ги запълнете със начупени бисквити. Сложете крем и изравнете. От горе за вторият ред начупете на две  шоколадовите бисквити ( не ги потапяйте в мляко) и ги разпределете хаотично.Пак крем, бисквити Закуска напоени в мляко.Аз наредих три реда бисквити закуска и един от шоколадовите.
Измажете тортата от горе с крем и я оставете в хладилник за няколко часа ( 3-4 часа) извадете ,махнете ринга като преди това минете с нож по крайщата. Украсете по желание.
ДА ВИ Е СЛАДКО!











Няма коментари:

Публикуване на коментар