сряда, 25 април 2012 г.

БИРЕН БЮРЕК

Пухкав,ароматен, вкусен - трябва ли още?

Продукти:
500гр кори за баница
500 гр кайма
3 глави червен лук
4-5 лъж. олио
300мл. бира
4 яйца
1 кренвирш ( може и без него)
подправки по избор аз ползвах
мащерка,чубрица,кимион,черен пипер
сол
олио за намазване на тавата

Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го запържете с каймата.
Пържи се докато се изпари водата.
Добавете подправките и оставете малко да изстине.
Яйцата разбийте и добавете бирата и половин ч.л. сол.
В намаслена тавичка сложете една кора, полейте с няколко лъжици от бирата и яйцата.
След това  сложете и 2 лъжици от каймата.И така докато свършат корите и плънката.Преди последната кора нарежете кренвирша на колелца и го наредете върху кората.Сложете последната кора и нарежете  бюрека.Залейте го с  остатъка от бирата и яйцата.Пече се около 35 мин. на загрята на 180 градуса фурна.







Няма коментари:

Публикуване на коментар