Продукти:
4 яйца
2 кръгли питки
150 гр пушен бекон или шунка
2 лъж. оцет
1 лъж. сол
малко кашкавал за поръсване
За соса:
2 жълтъка
1 суп. лъж. лим. сок
100гр масло
щипка сол
черен пипер
Начин на приготвяне;
Първо се заемаме със соса слагаме в дълбок съд вода да заври.Жълтъците разбиваме със лимоновия сок и солта на пяна ( с тел) Съда със разбитите жълтъци слагаме върху тенджерата със вряща вода и разбиваме докато почне да се сгъстява.Добавяме мекото масло нарязано на парчета по малко и пак бъркаме.Трябва да се получи сос със средна гъстота.Махаме съда от врящата вода и пасираме за малко.Оставяме го встрани на печката за да е топло.Поръсваме с черен пипер по желание.
Във врящата вода добавяме оцета и солта.Чукваме внимателно яйцата вътре и леко с една лъжица забулваме белтъка около жълтъка.Оставяме да поврат около 3-4 мин.В тиган с малко мазнина запържваме тънко нарязаният бекон и ги слагаме върху домакинска хартия да се отцеди мазнината.
През това време срязваме питките на две и леко ги запичаме на тостера
Вече сме готови да "сглобим" ястието.
Слагаме питките в чиния за сервиране и ги намазваме с 1-2 лъжици от соса
Редим парчетата бекон
Върху тях слагаме забулените яйца
Заливаме яйцата със 2-3 лъжици сос
Още горещи ги поръсваме със настърган кашкавал.
Уверявам ви, че е много вкусно!
Абсолютно съвършенство!
ОтговорИзтриване