Необходими продукти:
2 яйца
125 гр масло
50 гр маргарин
50 гр смлени орехи
1 ч.ч. захар
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
3 с.л. какао
1 1/2 брашно
2 ябълки
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Маслото и маргарина се разбиват със захарта и се добавят яйцата.
Разбива се още малко и се добавя какаото.
Брашното се пресява ,разбърква се с бакпулвера , содата и орехите.Разбърква се и постепенно се добавя към какаовата смес.Ябълките се почистват и се нарязват на малки кубчета.Изсипват се в тестото,сместа се разбърква внимателно и се изсипва в намазнена тавичка ( може и върху хартия за печене) с размери 20- 25 см.Пече се около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Когато сладкиша изстине го нарежете на квадрати и поръсете с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар