Невероятни ,меки, въздушни отвътре и хрупкави от вън.
Аромат на чесън ,магданоз и масло.
Продукти:
400гр. брашно
1ч.л. захар
1/2 кубче прясна мая
1/2 ч.л.сол
260мл. топло прясно мляко
50 гр разтопено масло
За пълнежа:
60 гр меко масло
7-8 скилидки чесън( чесънс ми е домашен и скилидките са малки)
4-5 стръка пресен магданоз
щипка сол
1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в малко топло мляко, прибавете захарта и няколко лъжици брашно да стане кашичка.Оставете да втаса.Аз слагам съда в съд с топла вода за да стане по бързо.В съд сложете брашното ,солта ,останалото мляко и кваса.Замесвате средно меко тесто.Замесете на плот като топите ръцете в разтопеното масло докато усвоите цялото количество. Оставете на топло да удвои обема.Аз включвам фурната на 50 градуса да загрее и я изключвам.Поставям тестото вътре.Като втаса, леко го замесвам и го разделям на 8 топки.Оставям топките още 15 мин завити с кърпа да почиват.През това време скълцам чесъна , нарязвам на ситно магданоза и всичко разбърквам с мекото масло.Всяка топка разплесквам с ръка и я навивам на руло.Редя ги в голяма намаслена тава.С нож разрязвам всяко руло по средата да се получи нещо като джоб.Всяко "джобче" мажа със сместа.С четка нанасям навсякъде върху багетите разбитото яйце.Слагам ги в студена фурна и включвам на 180 градуса.Пече се до зачервяване.
Елиза.. благодарам за рецептот, видов кај Хати... веднаш станав да ги направам... голема вкусотија се,
ОтговорИзтриванене се споменава никъде кога и къде се слага солта...
ОтговорИзтриванеЗдравейте, солта се слага в брашното.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!