Заслужава си да го опитате!
Продукти:
1ч.ч. краве масло
100гр черен шоколад
1ч.ч. захар
1/2 ч.ч. какао
1/2ч.ч. извара
3 яйца
2 ванилии
1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. сол
1/2 бакпулвер
За глазурата:
100 гр черен шоколад
4-5 с.л. масло
3-4 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото. В купа натрошете шоколада и излейте върху него горещото масло.Разбъркайте докато се разтопи шоколада.
Разбъркайте изварата със захарта,добавете яйцата и ванилията.Бъркайте докато се получи гладка смес.Добавете какаото.Прибавете внимателно брашното,солта и бакпулвера.Излейте цялата смес към разтопения шоколад с маслото.Бъркайте докато получите гладка смес.
Загрейте фурната на 180 градуса и разтопете малко масло в тавичката в която ще печете сладкиша.
Изсипете сместа и заравнете.Печете около 45 минути или докато по клечката не полепват трохи.
Готовия сладкиш се изважда и се охлажда в тавичка с ледена вода.През това време пригответе глазурата.Натрошете шоколада в купа добавете маслото и млякото и варете на водна баня докато се разтопи.Разбъркайте до гладка смес.
Топлата глазура се излива върху охладения браунис.
Оставя се в хладилник да се охлади напълно.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар