неделя, 29 март 2015 г.

КЕКС С БАНАНИ

Честно казано не си падам по кексовете,не ги хапвам много ,но единия от синовете ми ги обожава и правя винаги когато си дойде в различни варианти ,по желание на клиента.
Този път бананов :) ,рецептата е пълна моя импровизация,но истината е че се получи вкусен влажен кекс.Направих и 3 мъфинки за съпруга ,но аз изядох две а бях на диета :( :( :( Имам още една рецепта за бананови мъфини но те са със кисело мляко ,мисля ,че тези с бътермилка са по влажни.

Продукти
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
150 мл.прясно мляко
1 ч.л. лимонов сок
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 банана
ванилия

Начин на приготвяне:
Сложете лимоновия сок в прясното мляко и разбъркайте,оставете го така докато разбиете яйцата,това е т.н. бътер милк.
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване,добавяме на струйка олиото и продължаваме да разбиваме.Сипваме една част от брашното с бакпулвера  и ванилията и бъркаме с шпатула,добавяме по- малко от бътермилка и така докато се  усвои цялото количество брашно и мляко.Намачкваме с вилица бананите и ги добавяме към сместа и разбъркваме..Изсипваме във намаслена и набрашнена форма за кекс  ( ако е силиконова не се намаслява) и печем около 40-45 мин. в предварително загрята фурна на 180*. Аз щом като го извадих от фурната го намазах с няколко лъжици течен шоколад и поръсих с кокосови стърготини.

ДА ВИ Е СЛАДКО!









Няма коментари:

Публикуване на коментар