Този сладкиш наистина те вкарва в грях ( особено ако с на диета като мен),с едно парче не можеш да минеш, не можеш да му устоиш.
Изключително влажен и сочен, наситен вкус на шоколад и масло.
Горещо ви го препоръчвам!
Продукти:
150 гр масло (меко)
300 гр захар
150 гр шоколад
3/4 ч.ч. вода
4 яйца
300 гр брашно
1/2 пак. бакпулвер
1/2 ч.л.сода бикарбонат
щипка сол
200 мл. течна сметана
1ч.л. настъргана портокалова кора
глазура
200 мл. течна сметана
150 гр натурален шоколад
и още
1 бурканче кайсиево сладко
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада във водата и сложете на умерен котлон докато се разтопи като бъркате непрекъснато.Оставете да изстине. Разбийте мекото масло със захарта и добавете едно по едно яйцата,като след всяко разбивате до пълното му усвояване.Добавете и изстиналият разтопен шоколад.
В друг съд смесете брашното,содата,бакпулвера солта и кората.
Сипвайте по-малко в маслената смес и бъркайте със шпатула докато усвоите всичко.
Сметаната разбийте на сняг и я добавете към другата смес и бъркайте леко.
Във форма за торта с размери 26 см. сложете хартия за печене и излейте сместа.
Печете в предварително загрята фурна на 180* за 50-55 мин.
Като се изпече оставете блата във формата за 10 мин после разкопчайте и го оставете да изстине напълно.
Загрейте сметаната( да не завира) и начупете в нея шоколада,бъркайте до пълното му разтапяне.Оставете малко да се охлади.
Разрежете изстиналия блат на две,като дъното оставите за отгоре защото е равно , намажете единият блат с конфитюра и полейте с 4-5 с.л. от глазурата,сложете отгоре другият блат.
Залейте сладкиша с глазурата и оставете в хладилник за една нощ.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар