Продукти:
800 гр бутер тесто Белла
4 стръка праз средно големи
5 яйца
1ч.ч. гъсто кисело мляко( на баба 4,5%)
400 гр сирене
100 гр кашкавал
100 гр топено сирене
малко олио
1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Нарежете праза на ситно и го запържете в малко олио.Яйцата разбийте и добавете киселото мляко ,натрошеното сирене,настъргания кашкавал.и нарязано топеното сирене.Оставете малко праза да изстине и смесете с яйчената смес. Във форма за торта (24-26 см.)сложете хартия за печене , поставете бутер тестото като леко оформите дъното а краищата да висят от вън. Излейте цялата смес вътре и загънете със висящите краища, ако трябва изрежете парче и го сложете където няма бутер тесто. Намажете с разбито яйце отгоре
Печете в предварително загрята на 200* фурна,като сложите тестото намалете на 180 * и печете 35-40 мин. или до хубав златист загар.
Оставете малко да изстине,нарежете и се насладете!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар