петък, 27 март 2015 г.

БУТЕР БАНИЦА С ПРАЗ И СИРЕНА

Няма да кажа нищо за тази баница,освен ,че ако я направите ще се изненадате от вкуса и ще останете доволни.Много лесно за приготвяне.

Продукти:

800 гр бутер тесто Белла
4 стръка праз средно големи
5 яйца
1ч.ч. гъсто кисело мляко( на баба 4,5%)
400 гр сирене
100 гр кашкавал
100 гр топено сирене
малко олио
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Нарежете праза на ситно и го запържете в малко олио.Яйцата разбийте и добавете  киселото мляко ,натрошеното сирене,настъргания кашкавал.и нарязано топеното сирене.Оставете малко праза да изстине и смесете с яйчената смес. Във форма за торта  (24-26 см.)сложете  хартия за печене , поставете бутер тестото като леко оформите дъното  а краищата да висят от вън. Излейте цялата смес вътре и загънете със висящите краища, ако трябва изрежете парче и го сложете където няма  бутер тесто. Намажете с разбито яйце отгоре
Печете в предварително загрята на 200* фурна,като сложите тестото намалете на 180 * и печете 35-40 мин. или до хубав златист загар.
Оставете малко да изстине,нарежете и се насладете!

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар