петък, 13 март 2015 г.

СВИНСКИ БУТ С ЯБЪЛКИ И ЛУК

Това ястие е приготвено от големият ми син Ивайло.Гордея се с него ,старае се много,обича да експериментира и да готви.
С тази  вкусотия ще блеснете пред гостите си !





Продукти:
Парче бут около 1,5 кг.
3-4 средноголеми ябълки
3-4 глави червен лук
3-4 глави чесън необелен
50 мл. олио или зехтин
200 мл. бяло вино
сол

 За марината
1 с.л. зехтин
1 с.л. горчица
1 с.л. соев сос
1 с.л. мед
подправки по избор ( черен пипер,мащерка,кимион)

Начин на приготвяне

 Оформете парчето месо да няма стърчащи краища и го вържете с конец за печене за да не се деформира при печене. Смесете подправките и съставките за маринатата и намажете месото,увийте го във фолио и оставете да престои  поне 1 час..
Нарежете лука на полумесеци а ябълките обелете и ги нарежете на филийки.Главите чесън измийте хубаво и отрежете мустачките. Смесете лука и ябълките и ги сложете в тавичката в която ще печете,разпределете и чесъна полейте с зехтина или олиото и виното. Сложете месото и печете в предварително загрята фурна на 200* за 1/2 час след това намалете на 180* и печете още 1 час като от време на време поливате месото със соса от тавата. Оставете малко да изстине и сервирайте.
Да ви е сладко!









Няма коментари:

Публикуване на коментар