неделя, 20 януари 2013 г.

БАНИЦА НА ТИГАН

Много бърза и вкусна баница :)

Продукти:
кори за баница изпечени на сач( за една баница трябва 1 кора)
2 яйца
2-3 лъжици ( пълни) кисело мляко
100 гр сирене
щипка бакпулвер
 около 20 гр масло
 Начин на приготвяне:
Разрежете кората по следният начин

Разбийте яйцата с киселото мляко добавете натрошеното сирене и бакпулвера.
Загрейте голям тиган и сложете в него парче масло

Сложете голямата кора и леко подгънете крайщата и сложете малко от плънката.

Редете парчетата кори и плънка.Тук там сложете от маслото.Накрая загънете подвитите кори.

Намалете котлона Като се позапече вземете чиния с диаметъра на тигана и обърнете баницата .Хубаво е чинията да е малко по дълбока за да не ви изтече мазнината.
Върнете баницата в тигана за да се изпече и от другата страна.



Така 2-3 пъти докато се изпече .
Като е готова я напъскайте леко с вода и я покрийте  с кърпа за 5 минути.
Ами почвайте я :)  :) :) :) :)



2 коментара:

  1. Пак бърза и неустоима рецепта Елза!
    Много хубави предложения на мен много ми допадат твоите!
    Прегръдки!
    Охх ако махнеш и тези кодове за публикуване ще е супер ,че много ме тормозят:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти мила!Относно кодовете малко ми е трудно защото сина така го е направил! Ще говоря с него и ще оправим нещата! Хубав и ползотворен ден!

    ОтговорИзтриване