Продукти:
3 глави стар лук
1 стрък праз
50 гр. ситно смлени орехи
300 гр. ориз
1 морков по желание
3 картофа
300 гр. пресни гъби
200 мл. олио
листа кисело зеле
сухи чушки за пълнене
чубрица
черен пипер
кимион
червен пипер
Начин на приготвяне:
Запържваме в олиото ситно нарязаните лук, праз, морков, картофи и гъби,
добавяме ориза, орехите и подправките. След това правим сърми, като
поставяме плънката върху зелевото листо и завиваме на пекетче и пълним чушките. Сърмите
подреждаме в по-дълбока тава, заливаме с гореща вода да ги покрие , слагаме 2-3 големи зелеви листа от горе и
печем около 35-40 минути на 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар