Неоходими продукти:
за тестото:
130 гр. разтопено масло
150 гр. захар
3 яйца
125 мл. мляко
250 гр брашно
100 гр орехи
1 пакетче бакпулвер
за крема:
500 мл. мляко
2 пакета пудинг ванилия
5-6 л. захар
50 гр масло
За пълнежа
6-7 ябълки
100 гр стафиди
канела по желание
Начин на приготвяне:
Почваме от крема,отделяме малко от млякото за разтваряне на пудинга и захарта.Останалото мляко сваряваме и добавяме разтвореният пудинг и бъркаме . получава се гъст крем към който прибавяме маслото и бъркаме.Оставяме го да изстине.
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме разтопеното масло, брашното с бакпулвера, млякото и орехите.
Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета( аз предпочитам по- големи) смесваме ги със стафидите и канелата.
Във форма за торта или тава сложете хартия за печене и изсипете 2/3 от тестото, разпределете половината от ябълките.Изсипете по изтиналият крем , след това остатъка от тестото и накрая разпределете ябълковия пълнеж.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 -50 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар