Продукти за блата:
100 гр масло( меко)
180 гр брашно
100 гр кафява захар
1ч.л. бакпулвер
За крема:
500 гр крема сирене или качествена извара ( аз ползвах извара)
100 гр захар
2 яйца
2 ванилии
3 ябълки
1/2 ч.л. канела
За топинга
60 гр овесени ядки
100 гр кафява захар
100 гр масло( меко)
140 гр брашно
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки за блата и добавете маслото и с ръка объркайте до получаването на трохи.В тава с диаметър 26-28 см. върху хартия за печене изсипете трохите и ги разпределете равномерно навсякъде.Хубаво ги притиснете до получаването на блат.Печете в предварително загрята фурна на180 градуса 15 мин.
През това време разбийте крема сиренето със захарта, добавете ванилията и яйцата. Изсипете върху блата( горещ).
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета поръсете с канела и ги разпределете върху изварената смес.
Смесете брашното с овесените ядки и захарта , добавете маслото и претрийте всичко натрохи.
Поръсете навсякъде върху ябълките.
Печете 30 мин на 180 градуса след това още 5 мин. на 150 градуса.
Оставете да изстине нарежете на хапки и полейте с топинг по ваш избор.
Аз използвах ягодов!
Няма коментари:
Публикуване на коментар