Едно време често я хапвахме през зимата, но нещо я позабравихме а е толкова вкусна и топла и студена .
Продукти:
1/2 кисела зелка
1 стрък праз
1/3 ч.ч. ориз
3-4 с.л. олио
1с.л. с връх ако искате да ви по гъста
1ч.л. червен пипер
оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Зелката се нарязва на много тънки ивици, залива се с 8 ч.ч. вода и се вари до омекване.Ситно нарязаният праз се зпържва в мазнината.Прибавя се брашното и след като се позапържи, се слага червеният пипер.Запръжката се сипва при зелето. прибавя се оризът и супата се доварява.
Поднася се студена(или топла ) по желание подравена с оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар