четвъртък, 26 януари 2012 г.

ВЪЛНООБРАЗНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА

Блат:
3 яйца,
3 с,л. захар,
3 с.л. брашно,
1 ч.л. бакпулвер

За белия крем:
1/2 л. мляко,
6 с.л. захар,
250гр,бял шоколад
2 пакета желатин,
150 мл. сметана

За кафявият блат:
1/2 л.мляко,
250 гр. натурален шоколад,
6 л.захар.
2 пакета желатин
150 мл. сметана

Приготвяне:

За блата се разбиват яйцата със захарта брашното и бакпулвера. Пече се във форма  (намаслена и набрашнена) 26см. диаметър 15-20 мин. на 170 градуса. Оставете блата да се охлади във формата не го отлепвайте защото като сипете крема ще се дигне нагоре. При мен така се получи и трябваше да го сложа във фризера за10 мин.
За крема:
Слага се млякото и захарта на котлона да загрее (не трябва да завира) добавя се начупения шоколад бърка се непрекъснато като от време на време се маха от котлона. ДА НЕ ЗАВИРА !! Оставя се да изстине напълно като от време на време се бърка. Разбива се сметаната и се прибавя към млякото и шоколада.Аз бърках с миксера. След това се добавя разтворения на водна баня желатин. По същия начин се приготвя и кафявия крем. Върху изстиналия блат се сипва кафявия крем след това белия крем като го сипвате направо от съда ( все едно че рисувате върху торта). Аз отначало почнах с лъжица и не се получи желания ефект.В никакъв случай не бъркайте с лъжица в двете смеси защото ще се получи един цвят.Оставете в хладилник да стегне.Искам да ви напомня да НЕ ОТЛЕПВАТЕ БЛАТА! Надявам се да ви хареса!
Ако я сложите за 20 мин във фризера ще получите страхотна сладоледена торта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар