понеделник, 30 януари 2012 г.

ТОРТА ДУЛСЕ ДЕ ЛЕЧЕ

Тази торта е по рецепта на http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/3-1.html . Това е нещо неописуемо! Това е една от тортите които правих за 50 годишнината на моя брат!Всички които опитаха останаха изумени от вкуса!



Продукти за блат
3 яйца 
150 гр захар 
180 гр смлени орехи 
20 гр галета
 ванилия                                                                                        

Продукти за крема

1 консерва Дулсе де лече
1 ч.ч.сладкарска  сметана
1 ванилия

Продукти за глазурата

1 ч.ч.течна  сметана
200г натурален шоколад

За декорация направих карамелени фигурки и нар. За целта  карамелизирах 3/4 ч.ч.захар с 1/2 ч.ч. вода и 1-2 к.л. лимонов сок. Разлива се с лъжица на хартия за печене и се оставя да стегне.
Прави се преди поднасяне.

Приготвяне
*  За блата разбийте жълтъците с половината  захар. Отделно разбийте на сняг белтъците. Като се втвърдят постепенно добавете останалата захар като продължавате да разбивате докато се получат меки връхчета. Смесете орехите с ванилията и галетата. Започнете да прибавяте към жълтъците от орехите и от избитите белтъци като ги редувате. Изсипете тестото в тортена форма,покрита с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна.

*  За крема разбийте с миксер карамелизираното мляко и го смесете добре с предварително разбитата на сняг сметана и ванилията. .

*  За глазурата кипнете сметаната,дръпнете я от огъня и сипете в нея начупения на парченца шоколад. Бъркайте докато получите гладък крем.

*  Сглобете тортата като върху блата нанесете крема с Дулсе де лече. Поставете тортата в хладилника за да се охлади добре крема.След това го загладете добре и залейте с глазурата докато е още леко топла. Гарнирайте тортата със захаросаните ядки.






Няма коментари:

Публикуване на коментар