събота, 28 януари 2012 г.

МЪФИНИ С ЯБЪЛКИ И ХРУПКАВ ТОПИНГ

Продукти:
3/4 ч.ч. захар ( ако обичате по сладко 1ч.ч.)
2 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 ванилия
1 1/2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
2 ч.ч. настъргани ябълки
1/2 ч.ч. счукани орехи

 За хрупкавия топинг:
1/4 ч.ч. масло
1/2 ч.ч. брашно
4 с. л. захар
 В малка купа смесете олиото, захарта,яйцата и ванилията и объркайте до получаването на еднородна смес.
В по-голяма купа пресейте брашното с бакпулвера и канелата
Към сухата смес прибавете кремообразната смес, разбъркайте и добавете ябълките и орехите. Разбъркайте добре. Получената смес разпределете във форми за мъфини , като пълните 2/3 от височината им.
 За топинга : смесете мекото масло с брашното и захарта и претрийте да се получат трохи. Разпределете върху тестото.
Печете в предварително загрята фурна  на 170 градуса около 30 -35мин.






Няма коментари:

Публикуване на коментар