събота, 28 януари 2012 г.

ПАСТИ МИЛКА


     За 1 блат : 
     3 яйца
     10 лъж. захар,
     13 лъж. олио, 
     16 лъж. брашно 
     100 мл. мляко
     1 бакпулвер

     За крема :
     1 литър мляко, 
     2 1/2 пудинга ванилия,
     100гр. бял шоколад,
     4 лъж. захар,
     250 гр. маргарин,
     150 гр пудра захар

      За топинга: 
      200гр шоколад,
      250 мл. течна сметана

       За сиропиране на корите:
        150 мл. топло прясно мляко 
        2 лъж захар 
        капачка ром

Разбиват се белтъците на сняг добавя се захарта,олиото, 6 лъж. брашно, жълтъците, млякото, бакпулвера и останалото брашно. Пече се в голяма тава ( на фурната)постлана с хартия на 180 градуса около 25 - 30 мин.( или докато блата се отдели от стените на тавата).Разделя се на две напълно изстинал.Така ще се получат по тънки блатове. В случая аз разбих за два блата и ги пекох в тава с раз. 25-30см.
За крема :
Пудинга се разтваря в една част от млякото, другата част се сварява слага се белия шоколад и се добавя  разтворения  пудинг.Бърка се до получаване на гладък  гъст крем.
Оставя се да изстине напълно като се покрива с прозрачно фолио за да не хване коричка. Маргарина се разбива с пудрата захар и към него се прибавя лъжица по лъжица от изстиналия пудинг.За топинга сметаната се загрява и се добавя начупения шоколад бърка се пълното разваряне . Оставя се да изстине ( до консистенция на омекнал маргарин). Блата се сиропира с хладкото мляко слага се 1/2 от белия крем след това 1/2 от топинга. Слага се другия  блат, сиропира се, намазва се останалия  бял крем. Оставя се малко да стегне и се излива  и топинга.Заглажда се с шпатула и се украсява със цветни захарни пръчици. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар