събота, 28 януари 2012 г.

СЛАДКИШ С КОКОСОВ ТОПИНГ

Продукти за блата
1 яйце,голямо или две по-малки
1/3 ч.ч. прясно мляко,
 1/2 ч.ч захар
1/2 ч.ч. меко масло (около120гр)
1 2/3 ч.ч. брашно
1с. л. бакпулвер  

Топинг:
1/3 ч.ч. прясно мляко,
 80гр масло,
1/2 ч.ч. захар, 
1 1/2 ч.ч. кокосови стърготини 

Начин на приготвяне.
Почваме от топинга,в тенджерка на слаб огън се слага млякото, захарта, и маслото.
След като заври се изключва котлона и се добавят стърготините.
 Маха се от котлона  и се оставя да изстине
В голяма купа се разбива мекото масло със захарта и яйцето до пухкав крем. Добавя се постепенно брашното с бакпулвера.Разбърква се добре и полученото тесто се разстила   в намаслена тавичка с размери 24 см. Върху разстеленото тесто намазваме с предварително охладения топинг
 Печем на 180 градуса 30 мин. 
Оставете да изстине и го нарежете.




Няма коментари:

Публикуване на коментар