вторник, 27 март 2012 г.

ПРОСЕНИК СЪС СИРЕНЕ

Когато пека просеник винаги се сещам за детството си,когато баба ми печеше и в  цялата кухнята се носеше прекрасен аромат.
Аз малко осъвремених рецептата и станах доволна от резултата.

Продукти:
1 яйце
1/2 ч.ч. олио
1ч.ч. царевично брашно
1ч.ч. бяло брашно
4-5 с.лъж. кисело мляко с връх
щипка сол( може и повече ако сиренето ви е безсолно)
1/2 ч.л. сода
150 гр сирене натрошено

Начин на приготвяне:

Яйцето се разбива със олиото, добавят се двата вида брашно,содата и киселото мляко.
Получава се гъста смес.Добавя се натрошеното сирене.Сместа се изсипва в обилно намаслена(4-5с.л.олио) тавичка с размери 22- 24 см. диаметър.
Пече се на 180 градуса около 30 мин.




2 коментара:

  1. Киселото мляко не е ли малко?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, пропуска е мой,4-5 с.л. с връх,моля за извинение!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване