ЩЕ ОСТАНЕТЕ ОЧАРОВАНИ!
Продукти за блата:
200 гр едро смлени орехи
150 гр захар
2 яйца
3 лъж. какао
За крема:
200 гр бял шоколад
3 жълтъка
400мл. течна сметана
Начин на приготвяне:
За блата разбиваме яйцата със захарта. Добавяме какаото и едро смлените орехи и бъркаме до хомогенна смес.
Изсипете в предварително покрита с хартия форма за торта с диаметър 26 см.
Печете в предварително загрята фурна на 180 гр. за 25 мин. Проверете с дървен шиш при изпечен блат шиша трябва да е сух.
Оставете блата да изстине напълно.
За крема:
Разтопете шоколада на водна баня.
В малък съд сложете 100мл. от сметаната и загрейте, добавете разбитите жълтъци. Бъркайте енергично аз го направих със миксера на 1 степен.
Оставете малко да се охлади и добавете разтопения шоколад.Разбъркайте добре.Трябва да се получи хубав гладък крем.
Останалите 300 гр сметана разбийте до получаване на крем.Смесете със охладения шоколадов крем.Разбийте с миксера.
Прехвърлете блата в подходяща чиния и сложете ринга за торта. Излейте крема върху блата Изравнете и загладете.
Сложете във фризера за около 2 часа да стегне крема.
Украсете по желание.Аз ползвах замразени вишни и от останалите белтъци направих целувки.
ДОПЪЛНЕНИЕ :
Тази торта може да се ползва и като сладоледена..Украсете я непосредствено преди поднасяне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар