Продукти за блата
560 гр кисело мляко
300гр.брашно
250 гр захар
120мл.олио
25гр.какао
1ч.л.сода
1ч.ч. замразени или от компот(изцедени) вишни
За глазурата:
150 гр масло
150 гр шоколад
120 гр захар
120 мл.мляко
Начин на приготвяне:
Всички съставки за блата без вишните се разбиват с миксер за 2-3 мин.
Добавят се вишните и леко се разбърква.
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава (20-30см.)
Аз пекох сладкиша в по голяма тава защото исках да го нарежа на малки хапки.
Пече се на 200градуса около 20 мин.
За глазурата ,разтопява се маслото добавяте начупеният шоколад,захарта и млякото.
Бъркайте да получите гладка смес.
Залейте изстиналият блат.
Оставете в хладилник за 2-3 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар