неделя, 11 март 2012 г.

ПЪЛНЕНИ КАРТОФЕНИ КОШНИЧКИ

Това може да е и предястие може и основно зависи от вас.
Много ефектно и мноого вкусно!


Продукти:                                                                                                  

за 4 порции
1 кг. картофи
70 гр масло
400гр  сварени пилешки воденички
4-5 печурки
2 глави лук
4 яйца
2-3 лъж. олио
сол
копър
черен пипер

Начин на приготвяне:

Почваме от картофите- обелваме ги и ги слагаме в студена вода да се сварят.Като заври водата слагаме 1ч.л. сол и зърна черен пипер.Варим до готовност.
Лука нарязваме на полумесеци,гъбите на дребно



 Запържваме в малко олио до омекване.
Сварените воденичките нарязваме на дребно.


Добавяме ги към лука и гъбите и 20 гр от маслото. Пържим още 10 мин.
Заемаме се със картофите- намачкваме ги, добавяме малко сол и останалото масло и малко копър( това е по желание зависи от вашият вкус). Ако е необходимо сложете и малко от водата в която са сварени картофите.Трябва да се получи пухкаво картофено пюре но не много рядко.
В пош с накрайник сложете пюрето и в тава върху хартия за печене първо се шприцова дъното на кошничката после стените.Получава се следното:



Кошничките се пълнят със сместа от воденичките.


Чуква се по едно яйце във всяка кошничка като внимаваме  белтъка да се стече вътре в кошничката.


Запичаме за 15 мин.Сервираме горещи!



Няма коментари:

Публикуване на коментар