понеделник, 5 март 2012 г.

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ

 Предлагам ви една рецепта за бърза вечеря.
Може да импровизирате да направите пълнежа с това което е останало в хладилника.
Пълнежа става като крем пухкав и много вкусен.


                                                                                                                 

Продукти:

За 4 порции
4 големи картофа
50гр. топено сирене
50 гр. кашкавал
100 гр. шпек салам
50 гр. масло
щипка сол,черен пипер

Начин на приготвяне:

Картофите( не обелени) се измиват добре и се слагат да се сварят около 30 мин. Не трябва да са напълно сварени.Охлаждат се под течаща вода.Режат се по дължина и се издълбават с лъжица почти до кората. Издълбаното леко се намачква слага се солта и черния пипер.Топеното сирене и салама се нарязват  на кубчета а кашкавала се настъргва.Всичко се разбърква и се пълнят картофите. Пекат се в загрята фурна около 30- 35 мин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар