петък, 9 март 2012 г.

СЛАДКИШ "КРАТЕР"

Продукти:                                                                                                     

За блата:

5 яйца
250 гр. захар
100мл. прясно мляко
250 гр брашно                                                                        
100 мл. олио
4 лъж какао
1 бакпулвер
1 ванилия

За крема:

800 мл. мляко
2 пудинга ванилия
4- 5 лъж. захар
50 гр масло

За отгоре:
400 гр заквасена сметана
5-6 лъж. захар

Начин на приготвяне:

Първо се  приготвя  крема като в 200 мл. мляко разтваряте пудинга и захарта.Другото мляко сварявате и в него при непрекъснато бъркане добавяте разтворения пудинг. Прибавете маслото и разбъркайте до разтварянето му.
Оставяте да изстине като покриете съда с фолио за да не хване коричка.
За блата разбиваме белтъците на сняг със щипка сол.Жълтъците със захарта се разбиват на крем добавя се олиото,по малко от брашното с бакпулвера, какаото, млякото  останалото брашно и ванилията.Към жълтъчната смес се добавя разбитите белтъци като се бърка бавно до получаване на хомогенна смес. Изсипва се в тава предварително покрита с хартия.
 С лъжица загребвате от вече изстиналия крем и  пускате на отделни места в блата.

  

Печете около 30 до 40 мин 180 градуса.
Заквасената сметана се разбърква със захарта и се залива горещия сладкиш.


Връща се във фурната за 10 мин. Украсявате по желание.
ДА ВИ Е СЛАДКО!






Няма коментари:

Публикуване на коментар