Продукти:
1 кг. кайма
1 глава настърган червен лук
6-7 скилидки чесън ситно нарязан
кимион
черен пипер
чубрица
сминдух
малко лют чевен пипер
За пълнежа:
200 гр. бекон или пушено месо
200 гр кашкавал
200 гр гъби( ситно нарязани и леко запържени)
Начин на приготвяне:
Омесете каймата с всички съставки.Бекона и кашкавала нарежете на кубчета, и и ги смесете със гъбите.
От каймата със на навлажнени ръце вземете топка и я разплесквайте я на дланта си на тънка "питка".Сложете 1-2 с.л. от сместа за пълнежа в средата и прегънете на две.Оформете хубаво и разплесквайте да е тънка.Мокрете си постоянно ръцете за да ви е по лесно оформянето.Печете на загрята скара.
Наслаждавайте се на страхотния вкус!
Няма коментари:
Публикуване на коментар