за блата
11 филии тост
за пълнежа:
5-6 ябълки
сока от 1/2 лимон
4 лъж.. захар
6 яйца
250 гр сметана
500 мл.прясно мляко
2/3 ч.ч.захар
1 пакет крем за сладкиши на Д- р Йоткер ( може да ползвате и сметана)
за соса
250 мл.прясно мляко
2ч.л. канела
2 лъж. ром
2 лъж.захар
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета.Сложете ги в тиган и ги полейте със сока на 1/2 лимон и 4 лъж. захар. Запържете ги за 6-7 мин.Оставете ги да изстинат.
Изсипете ги върху канапето от хляба.
Разбийте яйцата със захарта и добавете млякото и сметаната.Излейте сместа върху ябълките.
Сложете дъската за хляб отгоре( да натиска хляба) и оставете около 30 40 мин. за да попие яйчената смес в хляба.
Печете в загрята фурна на 175 градуса около 45- 50 мин.
Оставете сладкиша да изстине и го извадете от тавичката.Разбийте крема по указанието на опаковката и запълнете получената "кутия".Приберете в хладилник за няколко часа.
За соса, сварете млякото с канелата,захарта и рома.Не пренебрегвайте този сос,придава страхотен вкус на сладкиша.
При сервиране на сладкиша полейте с студеният сос:)))))))
Разрежете сладкиша и полейте с няколко лъжици канелен сос.
Насладете се!!!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар