сряда, 7 ноември 2012 г.

ЯБЪЛКОВА КУТИЯ СЪС КАНЕЛЕН СОС

Продукти:
за блата
11 филии тост

                                                                            
за пълнежа:
5-6 ябълки
сока от 1/2 лимон
 4 лъж.. захар
6 яйца
250 гр сметана
500 мл.прясно мляко
2/3 ч.ч.захар

1 пакет крем за сладкиши на Д- р Йоткер ( може да ползвате и сметана)

за соса
250 мл.прясно мляко
2ч.л. канела
2 лъж. ром
2 лъж.захар

Начин на приготвяне:
Изрежете кората на хляба.Наредете филиите в тавичка върху хария за печене.

Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета.Сложете ги в тиган и ги полейте със сока на 1/2 лимон и 4 лъж. захар. Запържете ги за 6-7 мин.Оставете ги да изстинат.


Изсипете ги върху канапето от хляба.

Разбийте яйцата със захарта и добавете млякото и сметаната.Излейте сместа върху ябълките.

Сложете  дъската за хляб  отгоре( да натиска хляба) и оставете около 30 40 мин. за да попие яйчената смес в хляба.

Печете в загрята фурна на 175 градуса около 45- 50 мин.

Оставете сладкиша да изстине и го извадете от тавичката.Разбийте крема по указанието на опаковката и запълнете получената "кутия".Приберете в хладилник за няколко часа.
За соса, сварете млякото с канелата,захарта и рома.Не пренебрегвайте този сос,придава страхотен вкус на сладкиша.
 При сервиране на сладкиша полейте с студеният сос:)))))))





 Разрежете сладкиша и полейте с няколко лъжици канелен сос.

Насладете се!!!!!





Няма коментари:

Публикуване на коментар