неделя, 4 ноември 2012 г.

ЯПОНСКИ ОМЛЕТ

Това чудо видях пак в блога на Марги Василева
http://magyclub.com/yaponski-omlet/
Благодаря за споделената рецепта!!!

Аз направих малко промени като ползвах  6 яйца  и добавих тънко нарязан колбас и чушки и сиренце
 Продукти
6 яйца
 около 100 гр колбас или шунка
1 нарязана на жулиени чушка
100 гр сирене.
сол

 Разбиваме си хубаво яйцата, добавяме им малко сол на вкус, намазваме си тигана с малко олио с помощта на една четка, изчакваме да се нагорещи хубаво и сипваме малко от яйцата, толкова колкото да направим тъничък омлет.
  Изчакваме само малко колкото яйцата леко да си сменят цвета и с помощта на шпатула започваме да свиваме омлета на руло от единият край на тигана докато го свием целият.
  Отново трябва да намажем тигана пред и зад омлета с олио и да налеем отново малко от разбитите яйца така, че новото омлетче, което се получава отново да е тъничко, но и да се лепне хубаво за първото,слагаме от нарязаните зеленчуци ,изчакваме  малко да се запече и навиваме в обратна посока.Пак мажем тигана ,сипваме по малко  от яйцата, редим саламчето после  на другото сиренцето,запичаме и навиваме и така докато свършат яйцата.

Ето и клипа който ме впечетли и не помня колко пъти го гледах.Тук е показана техниката на омлета.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sdoB5sjNVGM






Няма коментари:

Публикуване на коментар