Май трябваше да направя семеен блог:)))))
Продукти:
2 патладжана
200 гр шунка
200 гр. кашкавал
галета
За соса:
4-5 опечени чушки
5-6 домата
2-3 скилидки чесън
магданоз
босилек
малко олио
Начин на приготвяне:
Патладжана се нарязва на тънки филийки.Запичат се на грил тиган или на тефлонов с много малко мазнина.
Шунката се нарязва на ленти колкото са широки патладжанените филийки.
Кашкавала на по тънки ленти.
Галета в случая е домашно приготвена ,като се наронят няколко филии стар хляб и трохите се запекат леко на сух тиган. Леко я начукайте като изстине.Настържете на ситното ренде малко кашкавал в нея.
Навийте рулото от патладжана.
Оваляйте всяко едно руло в галетата и кашкавала.
Наредете ги в тава върху намаслена хартия.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.
За соса нарежете доматите на дребни кубчета и ги запържете в малко олио до сгъстяване.
Опечените чушки накъсайте на ивици и добавете към готовите домати.
Скълцайте чесъна със малко сол и магданоз и смесете с доматите и чушките.
По желание поръсете с пресен босилек.
Чудесна добавка към ястието е бяло саламурено сирене.
Дори папагала Пупи чака с нетърпение да го поканят на вечеря:)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар