вторник, 24 юли 2012 г.

ПАТЛАДЖАНЕНИ РУЛЦА

 Ето още едно ястие приготвено от моите деца Инна и Ивайло.
Май трябваше да направя семеен блог:)))))

Продукти:

2 патладжана
200 гр шунка
200 гр. кашкавал
галета

За соса:
4-5 опечени чушки
5-6 домата
2-3 скилидки чесън
магданоз
босилек
малко олио

Начин на приготвяне:

Патладжана се нарязва на тънки филийки.Запичат се на грил тиган или на тефлонов с много малко мазнина.
Шунката  се нарязва на ленти колкото са широки патладжанените филийки.
Кашкавала на по тънки ленти.


 Галета в случая е домашно приготвена ,като  се  наронят няколко филии стар хляб и трохите се запекат леко на сух тиган. Леко я начукайте като изстине.Настържете на ситното ренде малко кашкавал в нея.


 Навийте рулото от патладжана.

 Оваляйте всяко едно руло в галетата и кашкавала.
 Наредете ги в тава върху намаслена хартия.


Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.

 


За соса нарежете доматите на дребни кубчета и ги запържете в малко олио до сгъстяване.
Опечените чушки накъсайте на ивици и добавете към готовите домати.
Скълцайте чесъна със малко сол  и магданоз  и смесете с доматите и чушките.
По желание  поръсете с пресен босилек.






Чудесна добавка към ястието е  бяло саламурено сирене.


Дори папагала Пупи чака с нетърпение да го поканят на вечеря:)))



Няма коментари:

Публикуване на коментар