сряда, 25 юли 2012 г.

ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА

За палачинките няма да ви пиша рецепта поради простата причина че не мога да ви напиша точният грамаж на продуктите.
Всичко слагам на "око"
Разбивам яйца, добавям брашно ,щипка сол,и газирана вода или някаква газирана напитка.
Изпекох 7 палачинки.

Продукти за крема:

400 гр заквасена сметана
250 мл течна сметана
100 гр бял шоколад
4-5 лъж. захар( на вкус)
1 1/2 пакетчета желатин

За желатиновият блат
1 компот от ягоди или друг плод( може и пресни плодове но с това разполагах в момента)
1 пакетче желатин

За украса
1 кутия крем сладолед на прах

Начин на приготвяне:
Загрейте течната сметана до завиране.Сложете в нея начупения шоколад и бъркайте до пълното му разтапяне.Оставете да изстине малко.Желатина разтворете в малко вода да набъбне и го разтопете на водна баня до пълното му разтваряне.
Заквасената сметана разбъркайте със захарта и я смесете с течната сметана.Добавете желатина.
Оставете да стегне малко.
Във форма за торта със свалящ се ринг,сложете една палачинка,крем и така редувате докато свършат.Накрая завършвате с крем.
Оставете в хладилник за 30 мин да стегне.
Наредете плодовете от компота върху тортата а сока загрейте.Добавете разтвореният желатин в малко  вода в горещия сок.Оставете да желира малко и го излейте върху плодовете.
За украса разбих 1 кутия крем сладолед по указанието на опаковката и намазах тортата, като  с лъжица изтеглях нагоре , за да се получат  пламъци.









Няма коментари:

Публикуване на коментар