четвъртък, 12 юли 2012 г.

ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ С КРАСТАВИЦА И СИРЕНЦЕ

Идеята дойде от тук  http://www.coolinarika.com/recept/kukuruzni-hleb-sa-tikvicama/ но реших да заменя с краставица
Получи се интересен и ароматен хлебец:)))

Продукти:

1 краставица( тип гергана)
225 гр бяло брашно
125 гр царевично брашно
2 ч.л. сол ( ако сиренето е солено намалете количеството)
1 бакпулвер
щипка сода за хляб
половин кофичка кисело мляко
60 гр разтопено масло
2 яйца
50 - 100 гр сирене( аз сложих прясно домашно)

Начин на приготвяне:

Настържете краставицата посолете малко и оставете да се отцеди.Разбийте яйцата, добавете разтопеното масло и киселото мляко. Добавете предварително смесените брашна,бакпулвера и содата.Бъркайте да се получи хомогенна смес.Добавете настърганата краставица и сиренето(може да го настържете или натрошите - по ваш избор). Получава се гъсто тесто.Изсипете в малка форма за кекс или тавичка леко намаслена.Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около45 мин,Пробвайте с клечка ако излезе суха значи е опечено.Оставете малко да изстине и го извадете от формата. Вкусен е топъл и студен!
 Можете да набодете от горе по  няколко кръгчета нарязана краставица за украса!
Според мен малко пресен копър ще му пастне идеално :)))





Няма коментари:

Публикуване на коментар