Безумно вкусен десерт по рецепта на Йоли
http://yoli-www.blogspot.com/2008/10/blog-post_1756.html
Понеже нямах пред мен рецептата и направих двойна доза крем.
Резултата беше превъзходен!
Продукти
5 яйца
1 1/2 ч.ч.захар
3 ч.ч. смлени орехи
1 с.л. галета
1 ванилия
настъргана кора от 1/2 лимон
Крем
1 литър прясно мляко
1ч.ч.. захар
8с.л. брашно
2яйца
1 ванилия
150 г натурален шоколад
какао за поръсване
Приготвяне
Разбийте на пухкав крем жълтъците с половината от захарта. Прибавете лимоновата кора и ванилията.
Разбийте на сняг белтъците и постепенно добавете останалата
захар , като продължавате да разбивате. Смесете внимателно жълтъчната
смес с белтъците , като ги редувате с орехите и галетата.
Постелете голяма правоъгълна тава (от фурната) с хартия за
печене. Изсипете ореховото тесто и го загладете. Изпечете в
предварително загрята на 150* фурна. Ореховата кора бързо прегаря,затова
фурната трябва да е слаба и по-скоро да се суши , отколкото да се пече.
Сварете крем от млякото , яйцата , ванилията , захарта и
брашното. След като сварите крема , докато е горещ , сипете в него
шоколада , начупен на парченца и разбъркайте добре. Оставете крема да се
охлади , но не напълно.
Отрежете ореховата кора на две еднакви парчета. В подходящ съд с
по-висок борд сложете едната половина. Сипете половината от леко
топлият крем и покрийте с другата кора. Намажете с останалият крем ,
поръсете с какао.
Поставете сладкиша в хладилника и сервирайте след няколко часа , още по-добре на другия ден.
При мен не можа да издържи и един ден:)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар