Много изискани, меки и невероятно вкусни!
Продукти:
около 2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч какао на прах
2ч.л бакпулвер
щипка сол
1 пакетче масло( 125 гр)
3/4ч.ч кафява захар
1/4ч.ч захар
2 яйца
ванилия
70 гр. настърган шоколад
Около 1ч.ч пудра захар, пресята
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното с какаото, бакпулвера и солта.
С миксер разбийте маслото със захарта до гладък крем.
Прибавете
едно по едно яйцата и ванилията. Намалете оборотите на миксера и
прибавете към масления крем сухата смес. Бъркайте докато се получи меко
тесто. Прибавяме настъргания шоколад и объркайте докато се размеси добре с
тестото.
Покрийте тестото с фолио и поставете в хладилника за 1 час.
Загрейте фурната до 180С.
Покрийте две големи тави с хартия за печене.
Поставете
пудрата захар в купа. Извадете тестото от хладилника. Взимайте по 1ч.л
от тестото и оформете топчета. Топчетата оваляйте добре в пудрата захар и
поставете върху хартията в тавата за печене, на около 5-6 см едно от
друго.
Печете докато топчетата се напукат и станат леко твърди на пипане, около 10-12 минути.(Внимавайте да не ги препечете, отвън стават твърди, но отвътре трябва да останат меки!) Готовите сладки оставете върху хартията до пълното им изстиване. Може да се съхраняват в добре затворена кутия до 1 седмица.
Дозата е за около 48бр.
Няма коментари:
Публикуване на коментар