Продукти:
4 пилешки плешки или бутчета
100 гр маслини нарязани ( аз сложих черни и зелени)
3 глави червен лук
4-5 скилидки чесън - нарязан
сока от един лимон
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 пилешки бульон
1 ч.ч. топла вода за разтваряне на бульона
2 лимона нарязани на кръгчета ( махнете семките)
мащерка ( хубаво е да е прясна)
сол
черен пипер
1/2 к.ч. олио
Начин на приготвяне:
1. Сложете олиото в тиган да загрее и изпържете месото от двете страни до златисто.
2. Сложете ги в тавичка и в същата мазнина изпържете за кратко ( само да омекне) нарязаният на полумесеци лук.
3. Добавете нарязаните на жулиени чушки.
4.Сложете и чесъна.
5. Разтворете бульона във водата и заедно със сока от лимона излейте върху лука и чушките.
6. Добавете солта, черният пипер и мащерката.
7. Като заври го махнете и изсипете върху пилешкото месо.
8.Сложете тавичката в предварително загрята фурна на 180* за около 20 мин.
9. Извадете от фурната добавете нарязаните маслини и наредете кръгчетата лимони отгоре.
10. Печете още 15-20 мин.
Насладете се на невероятния вкус с чаша вино!
Няма коментари:
Публикуване на коментар