Продукти за блата:
140 гр. брашно
35 гр нишесте
100 гр захар
100 гр меко масло
щипка сол
За топинга:
1 кутия кондензирано мляко от 7% ( то е по рядко)
3-4 с.л. кафява захар
3 с.л. мед
2 яйца
50 гр масло
150 гр запечени орехи
ванилия
Начин на приготвяне:
В блендер сложете съставките за блата и ги смесете( ако нямате може и с вилица да разбъркате) . В тава с размери 26- 20 см. сложете хартия за печене и изсипете сместа за блата. Разстелете равномерно навсякъде и с длан хубаво притиснете да се получи хубав блат. Сложете в загрята фурна на 180* и печете 20 мин.
През това време направете топинга като в тефлонов тиган сложите маслото , кондензираното мляко, меда и захарта. Загрейте сместа до завиране и разтопяване на всички съставки.
Разбийте яйцата и при непрекъснато бъркане сипете част от горещата смес към тях , след това върнете всичко в тигана и бъркайте до сгъстяване ( не се получава много гъст крем).
Махнете от котлона и добавете нарязаните или едро смлени орехи. Излейте сместа върху горещият блат и върнете във фурната за още 20 мин.
Оставете да се охлади напълно и нарежете на хапки.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар