Тази рецепта видях при моята виртуална приятелка Лилето Давкова.
Страхотна идея за използване на старият хляб. Аз промених малко съставките :) въпреки това се получи голяма вкусотийка.
Тези кнедли може да се замразят до 60 дни във фризер, оставят се на стайна температура да се размразят, подгряват на пара и се сервират.
Може да ги сервирате със различни сосове или както в моят случай само със салата.
Продукти:
300 гр. стар ( твърд) хляб
2 яйца
200мл. мляко
150-200 гр опечени пилешки пържоли или бекон
50 гр. масло
1глава кромид лук
сол на вкус. черен пипер, кимион, магданоз, 1 люта чушка( за любителите на лютото)
Начин на приготвяне:
1. Хляба се нарязва на кубчета, полива се със разтопеното масло и се запича за 10-15 мин предварително загрята фурна на 180 градуса.
2. Изпържете нарязаният лук и месото в малко мазнина.
3. Разбийте яйцата и добавете млякото.
4. Към хляба добавете лука и месото, яйцата с млякото и подправките.
5. Разбъркайте всичко добре и оставете около15 мин.
6. Вземете фолио за свежо съхранение и оформете две рула, които загъвате поотделно във фолиото.
7. Всяко руло загъвате хубаво и в алуминиево фолио за да не влиза вода.
8. В тенджера сложете вода да заври и при завиране пуснете рулата вътре.Оставете да врат 20 мин.
Извадете рулата, развийте, оставете малко да изстинат, нарежете ги на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар