четвъртък, 13 юни 2013 г.

ПОГАЧА

Рецептата за тази погача взех от една съседка Вичи, за което БЛАГОДАРЯ!
Получи се много вкусен хляб.Направих погачи за сватбата на моят син по тази рецепта.

За една питка

В буркан от компот ( това е мярката) сипете до половината с хладка вода
1с.л. оцет
1с.л. олио
1 кубче мая
1ч.л. захар
1ч.л. сол
1 цяло яйце + 1 белтък
и допълвате  с кисело мляко до горе
Разбърквате всичко.
В съд пресявате брашното и сипвате   сместа от буркана и месите. Поема към 1 кг. брашно и малко за доомесване. Оставяте на топло да втасва. Оформяте питката по ваш избор.
Оставяте да втаса втори път, намазвате със отделеният жълтък и печете на 180 гр, около 45-50 мин.
Имайте в предвид че се надига доста, и трябва да е в по дълбока тава или ако нямате като мен, отрежете ленти от хартия за печене и ги сложете в тавата отстрани преди да сложите питката вътре.





Няма коментари:

Публикуване на коментар