Продукти:
5 яйца
200гр захар
125 гр грис
250 гр маргарин или масло
1 ванилов пудинг
0.600кг извара
1 бакпулвер
2 с.л. кисело мляко
2-3 л. течен шоколад
За пълнеж: плодове – пресни или консервирани - аз сложих 1 голяма ябълка нарязана на кубчета
Приготвяне:
Всички съставки /освен плодовете/ слагаме в кухненския робот и смесваме хубаво.Отделяме 1ч.ч от тестото.Разтопяваме за няколко секунди в МФ шоколада и го прибавяме към отделената смес.
Прибавяме плодовете към останалото тестото и изливаме във форма или намазана с мазнина и поръсена с брашно или със хартия за печене.Сложете шоколадовата смес с лъжица тук там и с нож леко разбъркайте. Формата се поставя в предварително загрята до 180*-200*С фурна. Пече се един час.
Аз сервирах със заквасена сметана и разтопен течен шоколад.
Да се реже след като изстине.
- Много е вкусно, ако се полее всяко парче с мед, сироп или се покрие с разбита сметана.
Приготвяне:
Всички съставки /освен плодовете/ слагаме в кухненския робот и смесваме хубаво.Отделяме 1ч.ч от тестото.Разтопяваме за няколко секунди в МФ шоколада и го прибавяме към отделената смес.
Прибавяме плодовете към останалото тестото и изливаме във форма или намазана с мазнина и поръсена с брашно или със хартия за печене.Сложете шоколадовата смес с лъжица тук там и с нож леко разбъркайте. Формата се поставя в предварително загрята до 180*-200*С фурна. Пече се един час.
Аз сервирах със заквасена сметана и разтопен течен шоколад.
Да се реже след като изстине.
- Много е вкусно, ако се полее всяко парче с мед, сироп или се покрие с разбита сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар