събота, 30 септември 2017 г.

БУТЕР РУЛО СЪС СВИНСКО МЕСО

  Идеята за това руло е от тук. Аз промених малко рецептата според наличните продукти.
Продукти

400 гр бутер тесто
300 гр свинско месо 
2 глави червен лук
100 гр кашкавал
1 ч.ч. прясно мляко
1 1/2 с.л. брашно
1 ч.л. горчица
1 жълтък
черен пипер
щипка индийско орехче
сол
олио

Начин на приготвяне
Нарежете на малки кубчета месото. Сложете в тиган с малко олио или зехтин и запържете като бъркате от време на време за да се изпържи отвсякъде. След около 15 мин от пърженето добавете нарязания лук, може на полумесеци или  на дребно. Изпържете докато остане на мазнина.Посолете и поръсете с черен пипер.
 . В тиган сложете 1 с.л. олио и запържете брашното. Долейте млякото и бъркайте да получите хубав гладък сос бешамел. Подправете с черен пипер и индийско орехче и горчицата. Смесете месото със соса бешамел. Оставете малко да изстине..
Отворете бутер тестото и маркирайте по средата на правоъгълника широка лента. Отстрани го нарежете на еднакви хоризонтални ленти.
Разпределете месото със соса в средната лента. Поръсете с настърган кашкавал. Сплитайте лентите бутер тесто върху плънката. Намажете с жълтък
Сложете рулото в тава с хартия  и печете в предварително загрята фурна на 200 * за 30 -35 мин.
Оставете да изстине малко и го нарежете. Сипете чаша вино и се насладете.
Добър апетит! 












Няма коментари:

Публикуване на коментар