понеделник, 25 септември 2017 г.

СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ И ЗАХАРНА ГЛАЗУРА

Много много вкусен. Както каза две годишният ми внук "убо" бабо т.е. хубаво .

Продукти

3 яйца
1/2 ч.ч. захар
100 гр меко масло
1 2/3 брашно
60 гр. нишесте
1 бакпулвер
3 с.л. с връх кисело мляко
4 с.л. олио
ванилия
щипка сол

500 гр сини сливи

за захарната глазура
1/2 ч.ч. пресята пудра захар
2 с.л. гореща вода

 Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с щипка сол и захарта на пухкав крем.
Добавете едно по едно яйцата и продължавайте да разбивате.Изсипете олиото ,след това киселото мляко. Смесете брашното,нишестето и бакпулвера. Добавяйте по малко към маслената смес и бъркайте със шпатула така до пълното усвояване на сухата смес. Получава се малко по гъсто от кексово тесто.
В тава с размери 28-30 см. сложете хартия за печене и излейте сместа .Изравнете.
Махнете костилките на сливите и ги нарежете на филийки. наредете ги отгоре.
Печете в предварително загрята фурна на 170 * за 60 мин.
Извадете сладкиша и го оставете  около20-25 мин да изстине.
Пресейте пудрата захар и я сложете в купичка, добавете 1 с.л. гореща вода и бъркайте хубаво да се разтвори захарта. В зависимост от това колко гъста изскате да ви е глазурата преценете дали да добавите още вода. Аз сложих 1 1/2 с.л, гъстотата беше като боза.
С помоща на лъжица наръсете сладкиша с глазурата . Оставете да изстине напълно и му се насладете.

Да ви е сладко !













Няма коментари:

Публикуване на коментар