неделя, 28 юни 2015 г.

РЕДЕНО ЯСТИЕ 2 в 1

Това ястие научих от свекървата,и го приготвям у дома почти 30 години и то най-вече през лятото.Малко е връткаво ,не е много здравословно защото всичко се пържи,но пък е вкусно и понякога човек трябва да влезе в това прегрешение.Преди го правих със салам ,но от няколко години използвам пилешки или свински пържоли,салама вече ..... почти не го купувам.
Количеството на продуктите зависи от порциите( приготвих повече -заминаха за столицата)


Продукти за 5 порции
5 свински или пилешки пържоли
1 кг. картофи
3-4 глави червен лук (средна големина)
1 патладжана
10 бр. месести чушки
4-5 домата
2-3 скилидки чесън
магданоз,сол щипка захар

Начин на приготвяне

Изпечете пържолите на фурна,тиган или скара( аз ги пека на фурна за да мога да върша другите неща)
Нарежете патладжана на филийки , посолете и го сложете в гевгир за да се отцеди горчивият сок.
Изпечете чушките и ги обелете.Обелете картофите и ги нарежете за пържене.
Доматите настържете на ренде или в чопър. Нарежете лука на шайби.
Направихме заготовка на продуктите а сега почваме самото приготвяне
Изпечените пържоли нареждаме в тава ( да е по дълбока) върху тях слагаме от нарязаният лук( тези който не го обичат могат да го пропуснат)

 Изпържваме патладжана и го слагаме на хартия за печене за да се отцеди мазнината.
Изпържете картофите и ги слагайте направо върху месото. Сложете отгоре шайби лук.

Върху  картофите наредете шайбите патладжан.

Сложете пак шайби лук.


Върху патладжана наредете чушките.

Изпържете доматите до сгъстяване сложете сол и щипка захар ,като махнете от котлона нарежете вътре магданоза и чесъна.

 Залейте ястието с доматите и оставете около 30 мин. да престои .

  Сервирайте и се насладете .



Няма коментари:

Публикуване на коментар