сряда, 22 юли 2015 г.

КАРТОФЕНА ЧОРБИЦА С ГЪБИ

Такава чорбица хапнахме на почивката във Велинград и много ни хареса,правих я три -четири пъти от тогава. Обикновена ,лесна и много вкусна.

Продукти:

2-2.5 л. вода
1 глава лук
3-4 картофа средна големина
5-6 големи печурки
1 чушка
1 домат
50 мл. олио
фиде
сол
мащерка
копър
магданоз
1 зеленчуков бульон на Маggi ( по желание)

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете водата да заври,след което добавяте олиото.Картофите обелете и ги нарежете на кубчета,добавете и тях във врящата вода. Оставете да ври около 15-20 мин след което прибавите нарязаните гъби на филийки,лука на дребно и чушката. Натрошете кубчето бульон ако използвате и малко сол,имайте в предвид  ,че бульона е солен затова внимавайте със солта, Оставете да ври до готовност на зеленчуците като 10 мин преди да махнете от котлона добавете фидето( не съм дала точен грамаж защото някой  обича с повече фиде ,други  с по -малко) .Преди да махнете от котлона нарежете пресните подправки и сложете капака на тенджерата за да си поеме чорбицата ароматите.
Добър апетит!!!






Няма коментари:

Публикуване на коментар