четвъртък, 18 юни 2015 г.

ПЛОДОВ СЛАДКИШ

Видях сладкиша в ФБ на Виргиния  един изключителен кулинар. Грабна ме от първата снимка и реших ,че веднага трябва да се направи. Увеличих двойно дозата за по голяма тава( 26 см ). Като плодове ползвах череши и къпини ( замразени) това имах в момента.Много лесен и вкусен сладкиш.
Благодаря ти Вержи!

Продукти:

4 големи или5 по-малки яйца
20 с.л. захар
8 с.л. вода
16 с.л. олио
12 с.л. прясно мляко
24 с.л. брашно
1 бакпулвер
2.ч.ч. плод ( комбинацията от два плода  е невероятна)


Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта на пухкава смес,добавя се олиото,водата,млякото и брашното с бакпулвера.Аз разбих през цялото време с миксер.
В форма за торта сложете хартия за печене и излейте половината от тестото, след това разпределете половината от плодовете.Отгоре разпределете другата смес и останалите плодове. Печете в предварително загрята фурна на 170 * около 45-50 мин.
Оставете да изстине , поръсете с пудра захар и му се насладете.












Няма коментари:

Публикуване на коментар