Рецептата за тази торта видях тук , но промених името защото е малко стряскащо :) за мен.
За блатовете:
8 яйца,
500 гр.захар,
16 с.л.вряла вода,
6 с.л какао,
350 гр.брашно,
1 бакпулвер;
За крема:
500 гр. маскарпоне,
150 гр. пудра захар,
375 мл течна сметана,
400 гр. млечен. шоколад
още
1 бурканче сладко от ягоди
200 гр.прясно мляко + захар на вкус за сиропиране
Начин на приготвяне
Разделяме белтъците от жълтъците, разбиваме
белтъците на сняг, жълтъците със захарта се разбиват, прибавя се
какаото, врялата вода. Към получената смес се прибавят белтъците, след
това брашното с бакпулвера. Пече се на два пъти в застлана с готварска
хартия форма, в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути. Оставят се да изстинат напълно.
Получените два блата се разрязват на две и се получават
четири, които се сиропират с подсладено мляко.
Приготвяне на крема:
Сметаната се загрява до кипване, прибавя се
шоколада и се маха от котлона. Бърка се до получаване на еднородна смес
която се охлажда. Маскарпонето се разбива с пудрата захар, двете смеси
се съединяват и се прибавя ромът.
С получения крем се слепват блатовете,
като първия се сиропира, намазва със сладко от ягоди, отгоре крем и така се
редува. Измазва се цялата с крем и се украсява по желание.
Аз я украсих със сметана и ягодов топинг.
Няма коментари:
Публикуване на коментар