Сетих се за тази рецепта като видях един конкурс за "Бавно приготвени ястия".
Правила съм я преди много години и разрових тефтерите:)))
Продукти:
350гр леща
2 моркова
5-6 скилидки чесън
1 глава червен лук
1-2 чушки
6-7 лъж. олио
чубрица
сол
Приготвяне:
Измитата и почистена леща заедно с нарязаните зеленчуци и подправките поставете в гювеч.
добавя се мазнина , сол и се добавя около 1 1/2 литра вода.
Сложете капака (ако няма такъв- фолио).
Поставете във фурна на 100 градуса за 6-7 часа през ноща.
Ястието така става много вкусно!
Поръсете с пресен магданоз!
Страхотно апетитна изглежда тази лещичка! Тъкмо си търсех нова рецепта и ще изпробвам твоята :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриване