вторник, 30 октомври 2012 г.

ЛЕЩА В ГЮВЕЧ

Сетих се за тази рецепта като видях един конкурс за "Бавно приготвени ястия".
Правила съм я преди много години и разрових тефтерите:)))

Продукти:

350гр леща
2 моркова
5-6 скилидки чесън
1 глава червен лук
1-2 чушки
6-7 лъж. олио
чубрица
сол

Приготвяне:

Измитата и почистена леща заедно с нарязаните зеленчуци и подправките поставете в гювеч.
добавя се мазнина , сол и се добавя около 1 1/2 литра вода.
Сложете капака  (ако няма такъв- фолио).
Поставете във фурна на 100 градуса за 6-7 часа през ноща.
Ястието така става много вкусно!
Поръсете с пресен магданоз!





1 коментар:

  1. Страхотно апетитна изглежда тази лещичка! Тъкмо си търсех нова рецепта и ще изпробвам твоята :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване