събота, 8 септември 2012 г.

KAЛИФОРНИЙСКА ЗЛАТНА ТРЕСКА

Продукти:
200 гр черен шоколад
1 десерт кит- кат или 10 шоколадови бонбони с пълнеж
5 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. смлени орехи
1 ванилия
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. масло
1ч.л. сол


Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 C. В дълбок съд на слаб огън разтопете маслото и натуралния шоколад. Когато шоколадът е почти разтопен, дръпнете от огъня и бъркайте до пълното му разтапяне. Оставете настрани. В малък съд смесете брашното и солта. Оставете настрани. Разбийте яйцата, захарта и ванилията на най-ниската скорост, после бавно увеличете до средна скорост. Разбивайте около 10 минути или докато сместа стане бледа и пухкава. Добавяйте по малко, като редувате от шоколадовата и брашнената смес, като започнете и завършите с шоколадовата. В тава, покрита с хартия за печене, излейте половината от сместа, отгоре наредете нарязания кит-кат или  шоколадовите бонбони с пълнеж и поръсете с ядките. Изсипете останалата смес и печете на 180 C около 45-55 минути. Обърнете върху метална решетка за 15-20 минути. Охладете и поръсете с пудра захар. Пудрата захар може да замените с глазура по избор.







Няма коментари:

Публикуване на коментар