понеделник, 10 септември 2012 г.

ТОРТА ДИПЛОМАТ

Tази торта видях в този блог  на  LAURA SAVA един изключителен кулинар!

http://www.laurasava.ro/2011/06/06/tort-diplomat/  но както винаги промених малко рецептата.
Получи се нещо много свежо и лятно!
Опитайте!

Продукти:

5 жълтъка
200 гр захар
2 пактчета ванилия
500 мл. прясно мляко
2 пакета желатин
250 гр течна сметана
плодове по избор( аз сложих 4 праскови и 10 сини сливи)
250 мл. кафе
по малко от 200 гр бишкоти
1 пакет крем без варене на Д-р Йоткер( по избор)
мляко за крема

ЗАБЕЛЕЖКА:може и без вторият крем но на мен ми се видя малко крем и и за това взех това решение:)

Приготвяне:

Разбийте жълтъците със захарта  до побеляване.Добавете по малко от топлото мляко и разбъркайте.Сложете на водна баня и бъркайте до сгъстяване( не става много гъст крем което не трябва да ви притеснява).
Разтворете желатина с малко вода да набъбне.Като сварите крема добавете желатина и бъракайте до пълното му разтваряне.Оставете да изстине като бъркате отвреме на време.Разбийте сметаната на крем и я смесете със изстиналия яйчен крем.Приберете в хладилник докато приготвите формата с плодовете.
В форма  за торта предварително "опакована" със фолио наредете плодовете.


 Излейте отгоре крема и оставете в хладилник да стегне малко.


Разбийте крема без верене на Д-р Йоткер по указанията на опаковката като намалите малко млякото за да се получи по гъст крем.
По желание между двата крема сложете нарязани на дребно от плодовете ( аз сложих сини сливи).Излейте другият крем и въргу него наредете предварително потопени в топло кафе бишкоти.Оставете в хладилник да стегне.


Обърнете в походяща чиния и се наслаждавайте!!!


Тук още не беше стегнала но имаше нетърпеливи:)))

















Няма коментари:

Публикуване на коментар