понеделник, 3 септември 2012 г.

СВИНСКО С КИСЕЛО МЛЯКО

Тази рецепта е по идея на МАРГАРИТА ВАСИЛЕВА
http://magyclub.com/pileshki-butcheta-s-kiselo-mlyako/
но аз реших да пробвам със свинско- получи се :)))

Продукти:
1 кг свинско месо( може от бут, плешка или врат)
3-4 скилидки чесън
4-5 лъж. (пълни) кисело мляко
 по 1 ч. л. червен пипер и сол
черен пипер,подправки по избор

За овалване:
 едра галета
настърган кашкавал ( около 100 гр)
малко масло
Начин на приготвяне:

Нарежете месото на пържоли, сложете в купа и смесете със киселото мляко и подправките.Оставете да престои една нощ в хладилник( може и по малко).
Смесете галетата  и кашкавала и овалвайте всяко парче месо от двете страни.
Навийте го на руло и  редете в намаслена тавичка. Сложете парченца масло върху месото. Покрийте с фолио и печете на 180 градуса около 1 1/2 часа.След това махнете фолиото и запечете ощемалко до златиста коричка.
Месото става много крехко от вътре и хрупкава коричка от вън.








Няма коментари:

Публикуване на коментар