200 гр черен шоколад( ползвам този от Лидъл)
200 гр масло
7 яйца
1 ч.ч. захар
125 гр брашно
50 гр какао( на Йоткер)
мазнина за формичките
още малко какао за формите
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада с маслото на водна баня.Оставете малко да изстине.През това време разбийте яйцата със захарта на пухкав крем.Смесете какаото със брашното.Добавете по- малко от сместа към яйчената като редувате със шоколадовата.Бъркайте със шпатула до получаване на еднородна смес.
Намаслете формичките и ги поръсете със какао( по -лесно се отделя кексчето).Напълнете 2/3 от обема Загрейте фурната на 220 градуса и печете 10 -11 мин в никакъв случай повече, защото ще получите обикновенни шоколадови кексчета. На снимките кесчето е малко по-вече печено.
Аз напълних 11 формички за крем карамел.Ако са ви много за в момента спокойно може да ги замразите във фризера, и когато ненадейно дойдат гости ще ги изненадате с невероятен сладкиш без да ги размразявате предварително.Тогава печете 13-14 мин.
Могат да се запазят във фризера до 10 дни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар